Google keresés - A GOOOGLE A BARÁTOD

 

Ennek az oldalnak a linkjét azért kaptad,
mert valaki azt gondolta, hogy a kérdésedre
a Google
adhatja meg a legjobb választ!

Ne nyaggass kérdéseddel másokat, használd a Google keresőt!


a teljes neten a seo.liberall.hu alatt

Súgó  ehhez: Google-keresés |  Google keresés

 

Ha jól teszed fel a kérdést,
jó választ kapsz!

(Olvasd el a jobb hasáb szövegét is!)

 

Létezik egy internetes szakterület , amely a Google-keresések eredményeit marketing célokra használja fel úgy, hogy befolyásolni is igyekszik őket. Ez az úgynevezett keresőmarketing, és ennek képezi a részét a még speciálisaqbb szakág, a keresőoptimalizálás.

Google keresőoptimalizálás: olyan internetes tevékenység, amely arra irányul, hogy valamely weboldal pozíciója a Google-találatok közt javuljon, azaz a kérdéses honlap linkje a listán előrébb kerüljön akkor, amikor egy vagy több bizonyos kulcsszóval történik a keresés.

Hogy ez megvalósuljon, két feltételek kell teljesülnie:

  • az adott honlapnak alkalmasnak kell lennie arra, hogy az adott kulcsszóval indított keresés szempontjainak megfeleljen

  • megfelelő mennyiségű és minőségi linknek kell rá mutatnia más webhelyekről - a Google ezek alapján tartja a jó szereplésre érdemesnek.

Ezt a két feltételt két külön tevékenységi forma alkalmazásával lehet teljesíteni. Rendszerünkön belül mindkettőt külön tárgyaljuk. Lásd:

Ha további kérdései is lennének, ajánljuk szakmai blogunkat:

Az internet a Google kereső révén a legtágabb lehetőséget biztosítja az információ összehasonlításra, az egymásnak ellentmondó közlések ütköztetésére – és arra is, hogy ha a döntünk valamiben, akkor ez a döntés valóban a sajátunk legyen.
    A világháló rövidesen igazi világarchívummá válik. Segítségével hamarosan elérhetővé lesz mindaz a tudásanyag, amit az emberiség évezredeken át felhalmozott, azaz böngészhetővé, kereshetővé, letölthetővé válik az összes múzeum, könyvtár, levéltár, ilyen-olyan téka szövegi, képi és akusztikai anyaga, minden művészi és tudományos hagyaték – beleértve a teljes Gutemberg-galaxist, amelynek porladásra ítélt darabjai a digitális fényben újra felragyoghatnak.
   Fiatalsága ellenére (ha összehasonlítjuk civilizációnk életkorával) az internet már így is óriási hasznos adatmennyiséget halmozott fel, csak idő kérdése, hogy felölelje a teljes emberi tudásanyagot, s ezzel az ismeretek globális és egyetemes tárházává váljon.
   Az információk labirintusában való eligazodáshoz az is szükséges, hogy az internet strukturáltabbá váljon. A végcél az úgynevezett szemantikus háló létrejötte, amely fogalmi rendszerek aprólékosan felépített hierarchiájában helyezi el és teszi kereshetővé-elérhetővé a tartalmakat. A szemantikus web még félig-meddig utópia, ám ahogy létrejöttek a roppant hasznos tematikus linkgyűjtemények és ahogy a keresőmotorok egyre alkalmasabbá váltak arra, hogy szinte mindent megtaláljanak, úgy fog felépülni a nagy online világkatalógus és a keresőalgoritmusok idővel valóban intelligenssé válnak, azaz képessé arra, hogy a bármilyen módon megfogalmazott kérdéseink nyomán a valódi választ adó tartalmakhoz elvezessenek. A neten felhalmozott tartalmak végül szerves egységet alkotó roppant egésszé fognak összeállni. Az lesz az igazi Neumann-univerzum, amelyhez mindenki a saját igényeinek legmegfelelőbb módon és mértékben férhet hozzá. Egyetemessége és hatalmassága ellenére ez lesz a tudás demokratizálódásának legpompásabb vívmánya.

 

 

Gondolkodik-e a Google?

Google keresés: hogy működik?

A világháló összes oldalainak a száma ezer milliárdos nagyságrendű (azaz billiós; egy billió = 1.000.000.000.000).

Bár a Google ennek csak egy szegmensét képes feltérképezni, okunk van feltételezni, hogy a sokak számára fontos információk nagyrészt éppen a Google által felölelt weboldalakon találhatók.

Ezek száma százmilliárdos nagyságrendű. Nem könnyű elképzelni, hogyan teszi, de mégis azt tapasztaljuk, hogy amikor a Google keresőbe egy keresőszót vagy kifejezést begépelve lekérjük a találatokat, akkor - ha jól tettük fel a kérdést - a sok-sok milliárd honlapból általában épp azok kerülnek a lista elejére, amelyek számunkra valóban a legfontosabb ismereteket tartalmazzák.

A Google keresőmotorja (szoftvere) ezt a műveletet igen bonyolult és folyamatosan fejlesztett algoritmus révén végzi el. Ilyenkor saját belső feltételrendszerének a tényezői alapján állítja rangsorba a weboldalakat, mikörben az élre helyezi azokat, amelyek az adott kérdésnek a kidolgozott feltételrendszer szerint a leginkább megfelelnek.

Az ilyen rangsorolás nyomán kerül élre az adott keresőkifejezés szempontjából fontosnak, értékesnek számító információ, miközben azok a honlapok, amelyek a Google azlgoritmusa szerint kevésbé megfeleleőek - a listán távolabbra sorolódnak.

Ha okosan kérdezünk, ha jól kombináljuk a keresőszavakat, akkor nagy valószínűséggel olyan tartalmak kerülnek elénk, amelyek ténylegesen segítságünkre lehetnek, amelyek értékelhető választ adnak kérdésükre.

A keresőnek megvan a maga sajátos logikája, nem követi teljesen a mi hétköznapi gondolkoásunkat, de ha kicsit jobban megismerkedünk vele, ha szerzünk tapasztalatokat, idővel valóban szinte meg tudunk találni a segítségével.

Egyszerű példával:

Ne így kérdezzünk:

  • Utazni akarok, mikor indul a vonatom?

Hanem gépeljük be ezt:

  • vasúti menetrend

Persze feltehető a kérdés:

GONDOLKODIK-E A GOOGLE?

Nos, a Google nem gondolkodik, így voltaképp nem érti, hogy mit is keresünk. A keresőalgoritmusa azonban mára annyira fejlett, hogy a keresőkérdéseink alapján általában hajszálpontos következtetéseket von le arra nézve, mely honlapokat érdemes számunkra kilistáznia. A Google képes hatalmas mennyiségű összehasonlítást elvégezni az általa felhalmozott adatbázisban.

Ami pedig a lényeg:

Az egyezések és különbözőségek óriási számának az alapján a Google kereső képes a saját adatbázisára támaszkodva a saját viszonyrendszerén belül megítélni, hogy valami megfelel-e az általunk begépelt keresőkifejezések fogalmi körének – avagy sem.

 
FŐOLDAL:
 
ALOLDALAK:
   

honlap seo
HONLAP_SEO
keresomarketing
Keresőarketing
keresooptimalizalas
KeresőOptimalizálás
honlapoptimalizalas
HonlapOptimalizálás
linkepites
Linképítés
weboptimalizalas
WebOptimalizálás

Google keresőoptimalizálás - Kreatív linképítés elérhető áron!
A Google a barátod! - Honlapok optimalizálása kereséshez

 © liberall.hu / seo.liberall A honlap készítője, működtetője (elérhetőség, adatok): Balla D. Károly
google keresőoptimalizálás
Honlap-SEO

klór-dioxidos vízkezeléslinképítés - marketing: házi ivóvíz fertőtlenítő berendezések - vízszűrés ClO2 SEO 2019

Weboldalak Google-helyezésének javítása legális keresőmarketing eszközökkel. Komplex honlaptartalom optimalizáció és kreatív linkprofil építés. SEO eljárás 2019 tavaszán: Vízfertőtlenítés és ivóvízkezelés klórdioxid oldattal: pseudomonas baktérium ellen - biofilm eltávolítása - házi víztisztító berendezések. Tartalommarketing: Prémium linképítés. Hangoskönyv letöltése ingyen. Pro memoria: a Föld édesvíz-tartalékai végesek. PR-cikk elhelyezés, szövegrás, honlapoptimalizálás - organikus Google első hely.

Szemantikus linképítés: ivóvíz kezelés

Linkprofil építés a fogalmi háló gócpontjaiba

Google keresőmarketing: klórdioxid

Keresési kulcsszavak: víz, technológiai ivóvíz kezeléd

ClO2 vízkezelés - ivóvíz tisztítás

biocid szerek pseudomanas ellen, sterilizálás