Miért fontos a honlap optimalizálás?

A honlap optimalizálás fontossága

honlap optimalizálásAkik webes felületen saját honlapjukkal jelennek meg és fontos számukra, hogy minél többen elérjék, megtalálják őket, azoknak tisztában kell lenniük azzal, mekkora a jelentősége annak, weblapjuk az egyes keresőkifejezésekre adódó lista hányadik helyén szerepel. Csak az élre kerülő oldalak hozhatnak megbízást, ügyfelet, vevőt, partnert, új kapcsolatokat. Ha a weblap nincs az első 30-ban, esélye minimális. Ha az első 10-ben szerepel: nyerő lehet! A jó tartalom, a fontos információ önmagában nem elég: szükség van a webes infó célközönségéhez való eljutására – minél többekhez és minél rövidebb időn belül. Ebben segít a

Google alapú keresőoptimalizálás

És hogy miért Google-alapú? Leginkább azért, mert a magyar nyelvű webtartalmak esetében

az összes keresések 97 %-át a Google rendszerében indítják

az információt, terméket, szolgáltatást keresők. Aki tehát azt szeretné, hogy honlapja kereshető-található legyen, ebben a keresőben kell szerepelnie, és ajánlatos TOP 10 helyezést elérnie, mert

a felhasználók közel 90 %-az első oldal találatainak valamelyikére kattint
google helyezés javítés

Kattintások megoszlása Google helyezés szerint

Látható diagramon, a böngészők alig több mint 10 %-a jut el a második oldalig. feltűnő az első hely aránytalanul nagy részesedése: a 10 linket meglátva csaknem annyian kattintanak az első helyezetre, mint a további 9-re együttvéve.

Éppen ezért a keresőoptimalizálás ma már jobbára Google-optimalizálást jelent, vagyis a keresőeszköz optimalizáció (a SEO) szinte kizárólag a piacvezető keresőcég elvárásainak való megfelelés jegyében zajlik, ehhez igazodik a nem olcsó áron végzett és egyre több időráfordítást igénylő két helyezésjavító metódus:

  1. a szemantikai alapú honlap-optimalizálás
  2. és a kreatív linképítés.

Az ilyen optimalizálás a keresőalgoritmusok változó, finomodó szempontjainak naprakészen megfelelő komplex eljárás, amely nélkül nem szerezhető élpozíció a találati eredményoldalon.

A honlap optimalizálás fontossága a Google kereső elsődlegessége és a keresésekben elfoglalt magas részesedése miatt indokolt. Weboldal keresőoptimalizálás. Google helyezés javítás a tartalommarketing és a kreatív linképítés eszközeivel. A szemantikus honlap-SEO alapjai.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük