SEO szakember – Miben lehet segítségére?

SEO szakember
Google-helyezés javítása

A SEO, vagyis keresőoptimalizálás ma már egy külön szakterület, amire szakemberek specializálódnak. Nem csoda, hiszen nagy a verseny, hogy minél előbb helyezkedjen el egy weboldal a keresési találatok között. Erre megvannak a megfelelő módszerek, azonban a szakértő tudja igazán megmondani, hogy mégis egy-egy weboldal esetében mi az, ami működik és mi az, ami nem.

SEO szakember segítségével könnyen lehet változtatni a weboldal helyezésén. Persze mindig akadnak olyanok, akik igyekeznek az olcsóbb megoldást megtalálni, egy szóval maguk igyekeznek javítani a weboldal helyezésén. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez meglehetősen ritkán vezet célra, így előbb-utóbb a legkitartóbbak is belátják, hogy nem érdemes feleslegesen próbálkozni. Már csak azért sem, mert a SEO több részből tevődik össze, egy meglehetősen komplex területről van szó.

Ha egy weboldal nem látható, mert annyira hátul van a keresési találatok között, akkor látogatók és ezáltal potenciális vevők sem fognak érkezni a weboldalra, mivel nem is találják a weboldalt. A felhasználók kilencven-kilencvenöt százaléka az első oldalon keresgél. Nagyon kevesen vannak azok, akik a második oldalra átlépnek, a harmadik oldalra pedig a felhasználók mindössze pár százaléka. A keresőoptimalizálás által a weboldal fokozatosan előrébb kerülhet, így nagyobb eséllyel fognak rákattintani a felhasználók.

Minden weboldal más, így a célok, elvárások is különböznek. Más módszerekre van szükség egy kisebb weboldal és egy nagy webáruház esetében. A SEO szakember ezzel is tisztában van. A profi SEO szakemberek olyan eszközökkel rendelkeznek, melyek segítségével egy órás analízist követően több információval rendelkeznek, mint egy weboldal kezelő két év alatt. Ha Önnek van arra energiája és ideje, hogy saját maga állítgassa a weboldalát, akkor már egy ilyen audittal egybekötött tanácsadás is sokat segíthet. Kaphat támpontokat, akár konkrét szavakat, címeket, amit érdemes használnia az oldalain, de éppúgy átfogó képet kaphat a versenytársakról, a cég jelenlegi helyzetéről web szinten.

Ha azonban nincs ideje ezzel törődni, és biztos megoldásokra van szüksége, akkor érdemes SEO szakembert alkalmazni. Hiszen egy SEO szakember napi szinten értesül az újdonságokról, nyomon követi a változásokat. Egy szóval pillanatok alatt tud reagálni. Azzal, hogy időben felkeres egy SEO szakembert rengeteg felesleges próbálkozástól és költségtől tudja megóvni magát. Bővebb információkért érdemes ellátogatni a logicalmdesign.hu weboldalra!


PR-cikk. Szerző: logicalmdesign.hu