Télikert beépített teraszon. Típusok

Télikert építés Magyarországon

Télikert építés Hu
 

Teraszra épített télikertjeink számos előnnyel rendelkeznek, beleértve:

  • További életteret biztosítanak az otthonhoz.
  • Javíthatják az épület energiahatékonyságát.
  • Növelhetik az ingatlan értékét.

A télikert építése Magyarországon meglehetősen egyszerű folyamat. Először is, meg kell találnia egy megbízható télikert gyártót vagy építőt. Ezután meg kell beszélnie velük a télikert méretét, anyagát és stílusát. Általánosságban elmondható, hogy az ilyen létesítmények 130-250 000 forint/négyzetméter áron kivitelezhetők. Ha télikertet építtetne Magyarországon, forduljon profi vállalkozóhoz.

Télikert készítése teraszbeépítéssel. Növények

üvegház hatás - télikertek építése
Az üvegházhatás révén napenergiát hasznosítva a télikert energiatakarékos, zöld megoldás

Létesítsünk növényeink teleltetésére télikertet. Kezdjük tavasszal vagy nyáron, esetleg halaszthatjuk őszre, de tudni kell, hogy a téli időszakban mutatja meg gondosan épített télikertünk a valódi arcát. Ekkor derül ki, hogyan viselkedik, mennyire hatékony a nagy hidegekben. És persze azt is át kell gondolni, milyen fűtési megoldások állnak rendelkezésünkre a beépített teraszon. Merthogy az ajánlott módszer: a kerti terasz beépítése növények teleltetésére.

terasz beépítés - télikert fogalma
Kerti terasz beépítése télikertnek. Növények elhelyezése, társalgó, fűthető teázó sarok

Erkély és terasz – Díszkert az üvegházban

A legolcsóbb megoldás a télikert létrehozására a teraszbeépítés. Üveg tető, üveg tolóajtók, nagy műanyag ablakok. Ezekkel vesszük körbe a kerti teraszt és így voltaképp egy üvegházat létesítünk a lakás belső terei és az udvar, kert (esetleg utca) között. A beépített terasz egész évben napfürdőt biztosít és abban is biztosak lehetünk, hogy mágnesként vonzza ide a családtagokat.

Kerti teraszok beépítésére hatalmas választékban állnak rendelkezésre előregyártott elemek. Budapesten kisipari cégek specializálódtak ezek szakszerű beépítésére. Sokuk tervezést is vállal és elemenként legyártatja (esetleg maga gyártja le) a műanyagelemeket – más vállalkozók a kész termékekből kombinálnak.

A télikert fogalma, beépített terasz funkciói, típusai

Konkrét esetben a típusos télikert fogalma kiterjeszthető. A beépített terasz funkcionálhat növényházként – ez a voltaképpeni télikert – , ahol virágaink téli menedéket találnak: jó helyszín a kertészkedésre, növénygondozásra. Az ilyen télikert berendezése a növények észszerű elhelyezését szolgálja. Lakószobának is berendezhetjük a beépített terasz, ez esetben kevesebb üvegfelületet hagyunk, a fali részeken falburkolatra vagy műanyag lambéria felrakására gondolhatunk, ez esetben az építőelemek együttes hatásról kell beszélnünk, mert a színek és felhasznált anyagok együttes hatása ilyenkor érvényesül látványosan.

A beépített teraszok szigetelése, fűtése

  • beüvegezett, beépített teraszok fűtése – télikert építés

Az üvegház építéshez, medencefedéshez jól értő szakemberek innovatív megoldásokat kínálnak a beépített teraszok szigeteléséhez is. A terasz beépítés sarkalatos pontja a terasz tetőzettel való lefedése és a padlózat burkolása. Érdemes komolyan venni ezt és értelmes célra összpontosítani, hiszen gyakran tapasztaljuk, hogy a beépítetlen, üres terasz kihasználatlanul áll a családi ház mellett. Akkor minek építették? De könnyen megtudhatjuk miért előnyös a terasz beépítés. Azért, mert így a zárttá vált területet akár egész évben használhatjuk, ha az építmény valamennyi csőkapcsolata vízhatlan, azaz szigetelt. Ahogy szakszerűen egy szakmai weboldal megállapítja:

A kőagyag csövek karmantyújában peremes gumigyűrű tömítés van.A műanyag csövek tömítőgyűrűjét a karmantyúban kiképzett horonyba fektetik. Az azbesztcement csöveket tompán illesztik össze és szorítóhüvellyel teszik tömörré.

Nem semmi ez a megfogalmazás. Érti, aki érti, fusson, akinek nincs bora.

Környezettudatos energiafelhasználás

Teraszfűtés napenergiával és infrasugárzókkal

infra teraszfűtés budapest
Infrafűtés a kültéri vagy beépített teraszon

Az üvegházaknak a fentieken túlmutató további előnyös tulajdonságuk, hogy jelentős mértékben segítenek telente a napenergia passzív hasznosítása révén a fűtési energia megtakarításában. Nem mellékes az sem, hogy véd a csapadék ellen és a beüvegezésnek és üvegtetőnek köszönhetően a belterasz világos marad, véd az időjárás viszontagságaival szemben, és nem utolsó sorban jó hő és hang szigetelő az a zöld oázis, ahol a növényeink teljes szépségükben pompázhatnak – sokunk számára olyan ez, mint a gyerekkorunkban a bennünket ölébe ültető plébános sugallatára megálmodott édenkert. Pedig valamikor 200 éve még a nemesség privilégiumai közé tartozott a télikert építés, de ma már a panelprolik is erre ágyingósnak és a boldog hőszigetelt télikert tulajdonosokként szeretnének részt venni a lakógyűlésen.  Azt mindenesetre jó tudni, hogy a beépített, beüvegezett teraszok üvegházhatása révén Budapesten évente 5 percnyi Paks takarítható meg.

Másik megoldás az infrapaneles fűtés. A kültéri terasz esetében hűvös időben csak ezen a módon tehető komfortossá az itt-tartózkodás. Fenntarthatósági szempontból az a jó megoldás, ha a hősugárzókat esténként a napközben összegyűjtött napenergiával üzemeltetjük

Az infratermékek energiahatékony melegítőberendezések, nem szennyezik égéstermékekkel zöld környezetünket.

A TERASZ BEÉPÍTÉS BUDAPEST honlap optimalizálása

Cél a Google első oldalra kerülés az adott témában releváns kulcsszavakkal. Tartalomoptimalizálás és keresőmarketing eljárások az építőipari cég honlapjának optimalizálásához fűthető terasz beépítés és télikert budapest kulcsszavas reprezentációval.

A télikert gyártással, medencefedéssel, teraszbeépítéssel és más építőipari szolgáltatásokkal foglalkozó cég weboldalának optimalizálása a szövegben is gyakorta előforduló kulcsszavakra nézve. Téma: Teraszbeépítés caribi télikert létrehozására. Hogyan oldható meg a szubtrópusi és mediterrán típusú hőszigetelt télikert fűtése a napfénymentes téli időszakban. A körkörösen beüvegezett, előregyártott télikerti elemekkel beépített terasz nyári árnyékolása reluxa használatával. Délszaki növények elhelyezése a téliesített, fedett kerti üveg teraszon Budapesten. Bejárati ajtó gyártás, műanyag ablak, üveg tetőzet fém szerkezete