A kaszinóipar fehér és szürke kalapos SEO taktikái

kaszinó weboldal SEO-jaMára az internetes világ hatalmas üzletté vált, ezért a hagyományos üzleti világból ismert megoldások itt is megjelennek. Ezek közé tartoznak a különböző marketing tevékenységek is, hiszen a cégek termékeket, szolgáltatásokat kínálnak, amelyeket jellemzően úgy tudnak eljuttatni a célközönséghez, ha népszerűsítik azokat.

Az online marketing egyik legfontosabb eleme pedig egy mozaikszó, a SEO. Ez magyarul kereső optimalizálást jelent, vagyis olyan tartalmak gyártását, olyan megoldások alkalmazását, amelyeknek köszönhetően a weboldalunk előkelőbb helyre kerülhet a Google keresések listájában.

Az online fogyasztók általában a keresőt használják, ha valamilyen terméket vagy szolgáltatást szeretnének igénybe venni, vagyis különböző kulcsszavakat írnak be. Ezektől függ, hogy mely honlapok jelennek meg az első 10-20 találat között. Ez a jelenség természetesen az online szerencsejáték-iparban is jelen van, hiszen a kaszinók között komoly a versengés az ügyfelek kegyeiért.

Fehér és fekete kalap

seo kereső marketing

A SEO egy külön szakmává vált, erre specializálódott ügynökségek léteznek, amelyek azt ígérik ügyfeleiknek, hogy segítségükkel azok honlapjai a keresőlisták élére kerülhetnek. A SEO alkalmazásának is vannak azonban szabályai, amelyeket a Google ír elő és amelyek megsértése szankciókkal jár. Ennek alapján megkülönböztetjük a fehér és a fekete kalapos taktikákat.

Jellemzően, a fehér kalapos taktika jelenti a szabályok maradéktalan betartását. Ide sorolunk minden olyan megoldást, amely segíthet feljebb jutni a keresőlistán, pontosan követve az előírásokat. Ennek a jellemzői: minőségi tartalmak gyártása, indokolt kulcsszavakat és egyedi, értéket tartalmazó  anyagok készítése.

A fekete kalapos taktika ennek az ellenkezője. Ez azt jelenti, hogy a tartalomgyártó a keresőmotorokra vonatkozó szabályokkal ellentétes megoldásokat használ, mint amilyen a kulcsszavak indokolatlan halmozása, átirányítások linkeken keresztül, duplikált, tükrözött oldalak használata. Ha a keresők ilyen megoldásokra lelnek, akkor blokkolni fogják őket.

A fentiek és a kiélezett verseny ismeretében igencsak trükkös a kaszinó oldalak számára, hogy csak fehér kalapos SEO technikák alapján kezdjenek el rangsorolódni. Mivel az ilyen marketingpiaci viselkedés azt jelenti, hogy a kaszinóoldalnak hosszú időre van szüksége ahhoz, hogy a találati lista elejére kerüljön, ezért sokan nyúlnak az ún. szürke kalapos taktikához.

A nyuszi a szürke kalapban lesz

A fentiek ismeretében a SEO specialisták kitalálták a szürke kalapos technikát, ami egyfajta köztes megoldás a fehér és a fekete között. Olyan módszerekhez nyúl, amelyek nem teljesen szabályosak, de még el tudnak repülni a kereső motorok ellenőrző radarjai alatt.

A szürke kalapos megoldások közé tartozik például olyan tartalom gyártása, amely ugyan nem teljesen érték nélküli, de nem ad teljes értéket. Emellett, megvásárolhatunk olyan domain neveket, amelyek már nem aktívak, viszont a korábbi tevékenység miatt van egy valamilyen szintű ismertsége, vagyis nem kell a nulláról kezdeni az építkezést, de a szürke megoldások része a linkvásárlás is, amit általában vendégposztként tüntetnek fel a kérdéses oldalakon.

Noha sokak szerint a szürke kalapos taktika az új fekete kalap, tény, hogy ami nem tilos, azt szabad. Ennek a taktikának az alkalmazása kifinomult ismereteket igényel és eredményeket hoz, ezért is nyúlnak hozzá az online cégek előszeretettel.

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük