Kivitelezési megbízás üvegfajták gyártására

üveggyártás

Az üveggyártás terén számos innováció és fejlesztés történt az elmúlt években. Erről szól ez a PR-cikk.

Energiatakarékos üvegek

Az energiatakarékos üvegek olyan speciális bevonatokkal rendelkeznek, amelyek csökkentik a hőveszteséget és a hőbevitelt. Ezek az üvegek segítenek fenntartani a megfelelő hőmérsékletet a belső térben, minimalizálva a fűtési és hűtési költségeket.

A leggyakoribb típusok közé tartoznak a hőszigetelő üvegek (Low-E üvegek) és a hővisszaverő üvegek.

Intelligens üvegfalak, hangszigetelő és biztonsági üvegek

Az intelligens üvegfalak olyan technológiát alkalmaznak, amely lehetővé teszi a fokozatos átláthatóság szabályozását. Például elektromos árammal vezérelhető fóliával vagy folyadékkristályokkal ellátott üvegek.

Ezek az üvegek lehetővé teszik a magas fokú átláthatóságot, majd szükség esetén áttetszővé válnak (pl. napfényes napsütés esetén).

A hangszigetelő üvegek speciális rétegekkel rendelkeznek, amelyek csökkentik a külső zaj behatolását.
Ideálisak olyan helyiségekben, ahol fontos a csend és a nyugalom (irodák, otthonok, stb.).

A biztonsági üvegek megerősített rétegekkel rendelkeznek, amelyek ellenállnak a törésnek és a betörésnek.
Ezek az üvegek különösen fontosak üzletek, irodák és középületek esetében.

A költségvetés fajtái télikertépítésnél

télikertépítés és gyártásnál valamint a teraszbeépítésnél fontos mozzanat a megfelelő dokumentáció és a transzferár mértékének meghatározása, amennyiben erre szükség van.

Az építési engedély birtokában a megrendelő (építtető vagy beruházó) – ha nincs saját kivitelező szakembergárdája – kivitelezőt keres a terveken elképzelt mű gyakorlati megvalósítására. Előzetes megállapodás után az építtető első teendője az írásbeli megbízás eljuttatása a kivitelezőhöz. Ennek a megbízásnak tartalmaznia kell:

 • a télikert és terasz építés alapadatait (helyét, beruházóját, jellegét).
 • költségvetés és egyéb dokumentációkat (ha szükséges transzferár).
 • a kezdő és befejező határidőket.
 • a rendelkezésre álló pénzügyi hátteret

A megbízás áttanulmányozása után a kivitelező – többek között – megfontolja a következőket:

 • van-e az adott időintervallumban szabad kapacitás.
 • a gazdasági eredményesség szemszögéből előnyös-e a vállalkozás.
 • beszerezhetők-e a kívánt anyagok.

kivitelező és az építtető képviselői a télikert vagy terasz építési helyszínének megtekintése után elkészítik az építési vállalkozói szerződést, amelyet mindkét fél kézjegyével lát el, és amelytől a továbbiakban csak közös megegyezés esetén térhetnek el (amennyiben erre szükség van).
A szerződés tartalmazza:

 • az elvégzendő építési feladat pontos meghatározását,
 • a teljesítési határidőt
 • a kivitelezési költség nagyságát, kiegyenlítésének módozatait és az elszámolási feltételeket,
 • milyen segédberendezéseket ad az építtető a munkavégzés során,
 • az anyag- és szerkezetbeszerzés módjait és felelősségét.

télikertépítés és teraszbeépítési munka során felmerülő transzferár mértékéről és a szükséges dokumentációról a gyártó cég ad pontos felvilágosítást.

Kivitelezési megbízás a szakemberektől minden alkalommal. A transzferár dokumentáció és az építési engedélyek a télikert gyártásnál, építésnél nem mindig szükséges, de erről minden információt megkaphat. A legtöbb kérdés a télikert, teraszbeépítés, transzferár, dokumentáció, gyártás, szakember témában merül fel.

Milyen ablakot válasszunk a teraszra?

teraszbeépítés vagy télikertgyártás előtt érdemes röviden megismerkednünk a gyártott üvegek típusaival és fajtáival. A házhoz hozzáépített, lakószobaként is funkcionáló beépített kertrész legnagyobb hányada üvegfelület, ezért nagyon fontos, hogy milyen minőségű, formájú és fajtájú ajtókat, ablakokat és konstrukciókat rendelünk meg.

A legelterjedtebb az átlátszó üvegből készült síküveg, amely mint ablaküveg egészen 4 mm vastagságig kapható a kereskedelemben. A nagy felületű üvegezéshez használt, min. 4,5 mm vastagságú üveget táblaüvegnek nevezik, a 7,5 mm-nél vastagabbakat különleges vastagságú üvegnek nevezik. Ezen méretek jelölése:

 • EV – egyszerű vastagságú
 • KV – közepes vastagságú
 • DV- dupla vastagságú
 • V – vastag.

síkfelületű üvegfelületek raktározásakor, ha a legyártott télikert elemeket hosszabb ideig kell tárolni, oda kell figyelni arra, hogy a helyiség száraz és jól szellőztethető lehet. A pára és a nedvesség nem rongálja az üveget, de a teraszbeépítéshez használt konstrukciókba gyártott üveglemezeken a lecsapódott pára olyan üvegfilmet képez, melyet csak a megjelenésük után lehet eltávolítani, később színes foltokat képezve véglegesen „odaégnek”.


Fizetett PR-cikk megjelentetéseÜvegteraszon télikert

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.