Technikai SEO audit

Sok weboldal tulajdonos küzd azzal, hogy a keresők találati listáján minél előrébb kerüljön, mivel ez hozza legolcsóbban az oldalra a látogatókat. Ehhez ma már számos segítséget lehet igénybe venni, lépten-nyomon belebotlunk egy-egy keresőoptimalizálásban segítséget nyújtó cikkbe. Az ezekben szereplő információk általában jól használhatók, hiszen az on-site, illetve az off-site SEO javítását célozzák. Azonban lehetnek akármilyen jó kulcsszavaink, mutathat ránk temérdek link kiváló DA és PA értékű oldalakról, mindez mit sem ér, ha az oldal technikai SEO-ja nincs a helyén.

A technikai SEO-t sokszor összemossák az on-site seo-val, hiszen egyes részei valóban elválaszthatatlanok egymástól. Ilyen például a title megfelelő használata.

A technikai SEO mégis több ennél! Ha igazán jó eredményeket akarunk elérni, sokat segít, ha az oldalunkra Technikai SEO Audit elvégzését kérjük a SEO szakértőnktől.

Milyen alapvető hibákra mutat rá a technikai audit?

Biztosan te is láttál már olyat, hogy a keresési listában nagyon tetszett egy cím, vagy nagyon megfogott egy leírás, és szívesen elolvastad volna a cikket, azonban amikor rákattintottál hibát írt ki. Általában 404 vagy 500-as hibakódokat kapunk vissza egy-egy más nem vagy nem ott létező oldal esetében. Egy sok éve működő lap esetében, ahol számos aloldal vagy blog is található és egy-két alkalommal esetleg újraépítették az oldalt, előfordulhatnak ilyen hibák. Azonban ezeket nagyon nehéz észrevenni. Egy technikai elemzés elvégzésekor gyorsan fény derül ezekre a hibákra.

Tehát, amikre fényt derít:

  • indexelési hibák
  • átirányítási hibák
  • kódolási és technikai részek hibái
  • SEO URL hibák
  • link problémák
  • kép gondok (hiányzó, törött kép vagy alt tag)
  • oldalon belüli hibák (cím, meta hiányok vagy duplikálások)
  • lokalizációs problémák

Az alábbi képen egy Site SEO Audit eredménye látható, hogy vannak kisebb gondok, de itt nincs nagyobb probléma. Egy nagyobb lapnál azonban ezt végig ellenőrizni szinte lehetetlen.

technikai seo audit

Nem azt mondom, hogy ezekkel a hibákkal nem lehet élni, vagy nem fog működni az oldal. Csak azt mondom, hogy ezekkel a problémákkal az oldal helyezése soha nem lesz igazán kiváló.

Márpedig a cél minden weboldal tulajdonos esetében az első hely legyen! (Persze, ha „csak” a második pozíció sikerül, akkor sem lesz senki elkeseredett.)


Vendégposzt. Szerző: Logical M. Design 

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük