Dell akku, Asus töltő. Laptop SEO

Alkatrész webáruház + laptopszerviz Bp.

Dell akku, Asus töltő
Magyarországon a legnagyobb raktári árukészlettel rendelkező szaküzlet

Márkanév + alkatrésznév: Dell akku, Asus töltő

2022 nyarán prémium minőségű linképítés (mint a keresőmarketing eszközök leghatásosabbika) indult a Laptophardware szerviz oldalaira. Már az indulásnál felmerült az igény, hogy a legjobb laptopmárkák kiemelten keresett alkatrészeivel szükséges lenne TOP helyezéseket elérni, így a témában kiépített portálok weboldalai, illetve újonnan installált WordPress-rendszerek vették magukra ezt a feladatot.

Először a két legkurrensebb brand, a Dell és az Asus hardvergyártó cégek márkaneve és a cserére és vásárlásra kínált két legkeresettebb alkotóelem, az akkumulátor és a laptoptöltő  került a SEO-program fókuszába. Ezekhez zárkózott fel később a Lenovo töltő és  HP akku, majd egy újabb fordulóban a laptop+szerviz+budapest mint long tail kulcsszó. Erős MOZ DA értékű webhelyekre kerültek ki hivatkozások ilyen anchor szövegekkel:

Egy felújított optimalizációs linktuning előzményei

laptop javítás - szerviz bp
Laptopszerviz Budapest: alkatrészcsere

Négy évvel ezelőtt a SEO-program első állomása a Notebook Webáruház honlapjának on-site optimalizálása volt. A releváns tartalom kialakítása úgy történt, hogy a korábban szegényes leírású, több ezernyi termékoldal mellé tematikus weblapok készültek, ezek a portál statikus egységeiként öt kiválasztott kulcsszót reprezentáltak (de más variációk is szerepet kaptak:

  • laptop szerviz / illetve szervíz szóalakkal is / javítóműhely
  • laptop akkumulátor / változata: notebook akku / telep
  • billentyűzet / klaviatúra, tasztatúra / magyar billentyűkiosztás
  • töltő / akku töltő, AD/DC adapter / tápegység, táp
  • kijelző / képernyő, notebook monitor csere

Emellett  hangsúlyt kapott több olyan kombinált kulcsszó, amellyel esélyes volt az online alkatrészáruház organikus forgalmának a javítása: notebook szervíz bp; akkumulátor csere; magyar laptop billentyűzet; töltőadapter vásárlása minden típushoz és modellhez; laptopok kijelzőjének javítása és cseréje.

Az egyes számítógép-alkatrészek nevére optimalizált belső weboldalakon kívül komoly SEO-t kapott a főoldal is. Az itt elhelyezett szöveg egyfelől a szervizi szolgáltatások nevét, másrészt további alkotóelemek, tartozékok és kiegészítők nevét reprezentálta. Például  SSD tárhely, videokártya, CPU processzor. A szolgáltatások közt szerepelt a természetes alkatrészcserén kívül az operációs rendszer telepítése laptopra, de előfordult a vírusirtás és az adatmentés sérült winchesterről is.

Második körben a laptopszervizt és a webáruházat az interneten reprezentáló honlap hivatkozói hálózata is felépült, az erős linkmarketingnek köszönhetően a website autoritása és valamennyi Google-helyezése javulásnak indult.

Mindez az optimalizáció anno 19 hónapon át folyt. 2018-ra egyfelől a linképítő team kicsit beleunt a projektbe, a szervizcég vezetőjének is új elképzelései támadtak. Ilyen volt a női szervizműhely indítása – ez kissé visszás felhangokat keltett mint „jóindulatú szexizmus”. A Teréz körúton létesült üzlet hamarosan meg is szűnt.

Eltelt 4 év. A portál helyezései visszacsúsztak, organikus forgalma felére apadt, külső blogjai valamelyest eljelentéktelenedtek.

Újraindulás: Asus, Dell, Lenovo laptoptöltő – Dell, HP akku

Öt kulcsszó, öt webáruházi termékgyűjtő oldal.

Az egyszerre cégbemutató és egyszerre webshop jellegű honlapnak már az indulásnál volt mind belső, mind külső blogja értékes tematikus cikkekkel, ezeket azonban készítője nem optimalizálta. A beállítások sem voltak keresőbarát megjelenésűek és a szövegek kulcsszavas relevanciája is kívánnivalót hagyott maga után. Tudatosabb hozzáállással a belső szervizblog ráállt a SEO-ra és előbb az egyes munkafolyamatok nyertek prioritást, például: laptop billentyűzet tisztítás, majd sorra bemutatásra kerültek a legjobb notebook márkák és modellek. Ezek a posztok vagy más belső weboldalak külső rendszerekből kaptak támogatást, például:

asus - dell - akku szervizA külső céges blog a fölötte álló hírportálra való kiemelések révén a közösségi marketing segítségével nyert el magas látogatottságot. Kiemelkedően szerepel egyes kiegészítő keywords-kombinációkkal az organikus találatok között, például: ingyenes szövegszerkesztő programok letöltése vagy laptop kijelző méretek. A külső webegység igen hatékony támogatója lett az anyaoldalnak, amely a szervizi szolgáltatások közül egyre többre nézve vált elsőre megtalálhatóvá, mint pl: Notebook javítás Budapest. E kifejezésben szándékosan szerepelnek szinonimaszavak.

Érdemes ilyen keresőkifejezésekkel is megvizsgálni az eredményt:

  • Javítás: gyári Dell akkuk – Asus laptop töltő vásárlás szervizben
  • Budapest, Fehérvári út, Béke utca. Számítógép javítás
  • Az akkumulátorok optimalizált ellenőrző egységet tartalmaznak

A laptop szerviz honlap és webáruház tartalmi optimalizálása után: prémium és linkprofiljának felépítése. Többek között Dell akkumulátor vásárlás, valamint és Asus laptop töltő választék kulcsszavakra nézve. Minden márkájú és típusú notebook szervizelése, szakszerű alkatrész javítás és helyben megvárható csere. Hardver eszközök: magyar billentyűzet, LCD kijelző, érintőképernyő. SEO projektumok: legjobb laptop márkák, apple, acer, asus, dell, hp, lenovo akku töltő adapter, hardver eszköz, holnap optimalizálás, budapesti notebook szerviz mint Google-kulcsszó