Fűtés optimalizálása infrasugárzókkal

infra fűtési kiadások optimalizálása
Miért kedvező az infrapanel fűtés ára?

Ha gázfűtésű a lakásod, házad, saját vagy bérelt ingatlanod, a tél folyamán könnyen túllépheted a kedvezményes, azaz átlag alatti gázfogyasztás mennyiségi határait. Az átlag egy közepes, 50 m2 körüli, vagy inkább kisebb (30-40 m2) lakás takarékos gázhasználatát feltételezi. De 60-80 m2 esetében 3 szobát, konyhát, fürdőszobát kifűteni + gázbojlerrel meleg vizet előállítani + gáztűzhelyet használni akár csak egy három fős család esetében lehetetlen úgy, hogy a fogyasztás ne lépje túl az átlagot. Ennél is nagyobb, például 90-100 négyzetméter körüli belterület és 4-6 fő esetében az összfogyasztás mértéke már cirka duplája az átlagnak. Ami azt jelenti, hogy az átlag fölötti részért hatszoros árat kell fizetni. És akkor hol vannak még a 6 szobás nagy lakások, a többszintes családi házak…

Átlag fölötti energiaigény esetében 2022-től az elektromos fűtés számít gazdaságosabbnak. Gázra alapozott háztartásokban a teljes átállás villanyhasználatra mégsem célszerű. Mégpedig azért nem, mert

az átlag alatti részben egységnyi hőmennyiség előállítására a gáz még mindig olcsóbb az áramnál.

A fűtési költség csökkentése

úgy lehetséges, ha kombináljuk a két rendszert. Helyiségenként beállítunk egy-egy elektromos hősugárzót, és ezek időközönkénti (például éjszakai) működtetésével elkerüljük a gáz túlfogyasztást. Azaz: kihasználjuk a rezsicsökkentésbe még beleeső gázmennyiség kedvezményes árát, de az e fölötti igényeket kiváltjuk villanyfűtéssel.

Ez akkor is költségtakarékos módszer, ha eközben a villanyszámla megugrik. Ezen a téren ugyanis az átlag fölötti fogyasztás csak dupla árat jelent (míg a gáznál hatszorosat). Tehát ha egy nagyobb háztartásnál elkerülhetetlen a kedvezményes értékek meghaladása, az történjen áramban, és ne gázban. Így járunk a legjobban. Kihasználjuk a hátrány előnyeit az infrasugárzók révén.

Milyen típusú legyen az elektromos fűtés?

infrapanel hátrányai - infrafűtés előnyei
Elektromos fűtéssel csökkenthetők a rezsi árak

E téren az innovatív technológiára épülő infrapaneles fűtés hozhatja a legjobb eredményeket. De mi is az infravörös készülékek működési elve? Melyek főbb előnyei?

Technikatörténeti szempontból a helyiségek infrasugárzással történő fűtése forradalmi módszer, mivel a fűtőtestek nemcsak magát a levegőt, hanem – és elsősorban – a helyiségben lévő tárgyakat melegítik fel. Hasonlóan, mint ahogy a Nap a földfelszínt. Hátrányai alig ismertek.

Általánosan elfogadott tény, hogy 2,7 ​​m belmagasság mellett 10 m² helyiség hagyományos, konvekciós fűtése körülbelül 1-1,2 kW energiát igényel, a helyiség hőszigetelési fokától függően. De az infrapanelekkel történő fűtés hívei azt állítják, hogy ugyanazon terület ilyen eszközökkel történő fűtéséhez mindössze 0,5-0,7 kW szükséges. A meleg nem megy ki a kéményen és az alacsony légcsere miatti kis hőveszteség. Ezért ezek valóban energiatakarékos fűtőtestek és technológiai gazdaságos.

Optimalizálni nemcsak az árakat, a honlapot is kell

Infratermékeket számos webáruház forgalmaz. Áruforgalmuk úgy növelhető, ha a Google keresőben jó helyezéseket ér el a szájt terméknevekkel mint kulcsszavakkal. Az online visszacsatolások rendszere prémium linképítésnél szemantikus hálót képez. Ehhez a long tail kulcsszavas reprezentáció és az LSI (látens szemantikai indexelés) segít hozzá. Ez együtt adja a keresőoptimalizálás kiterjesztett, komplex alkalmazását.

Látens kapcsolódásnak számít a napelemek és a kültéri teraszok említése. Merthogy az infrasugárzók teraszfűtésre is optimálisak és napelemekről is működtethetők.

honlap google otimalizálás | seo projektumok | infrabolt webáruház | rezsi költség csökkentés