Linképítés – Seo

Mi a linképítés?

– a komplex keresőoptimalizálás része, amely a honlapoptimalizálással együtt biztosítja a weboldal Google-helyezésének javulását az keresési találatok ranglistáján. A kifejezés az angol Link building magyar megfelelője, gyakorlatilag tükörfordítása.

Bővebben: a linképítés az internetes webfelületeken végzett olyan online tevékenységet jelent, amelynek során valamely adott weboldal számára külső webhelyekről linkeket küldünk, vagyis szöveges linkkel hivatkozunk a támogatott weblapra még ám azzal a kifejezett céllal, hogy a kiválasztott honlap előre megadott kulcskifejezésekre nézve a keresőtalálati listán a korábbinál jobb pozícióba kerüljön, lehetőség szerint idővel az élmezőnyben szerepeljen és ezzel több látogatóra (üzleti célú webegységek esetében megrendelőre, vásárlóra, előfizetőre, partnerre) tegyen szert. A szakszerűen folytatott link építés (persze csak megfelelő honlapoptimalizálással együtt) eredményeit tekintve hosszú távon a fizetett hirdetéseknél költséghatékonyabb, tehát az ár/érték arány kedvezőbb.

A linképítésnek megvannak a saját szakmai szabályai, amelyeket fontos pontosan ismerni, hasonlóan tisztában kell lenni azzal, hogy az utóbbi időben, főleg azóta, hogy a Google módosításokat végzett, újításokat élesített a keresőalgoritmusán (ezek Google Panda és Penguin Algorythm Update néven ismertek; frissítés: ezeket a keresőmotor teljes cseéje követte a Hummingbird beiktatásával 2013 őszén) kerülni kell a keresőoptimalizálás korábban bevett eljárásai közül például az ipari jellegű linképítést, a nagy linkfarmok és linkfelhők, lnkpiramisok vagy ciklikus körbehivatkozások létrehozását, az ingyenes vagy fizetett linkkatalógusokban való túl sűrű regisztrálást, az egyoldalú – pédául csak főoldali – linkeléseket, a túl szapora linkgyarapodást – egyáltalán minden, ami a nem-természetes keresőoptimalizálás kategóriájába tartozhat. A Google ugyanis felismeri és bünteti a linkek nem természetes szaporodását, az erőszakos optimalizálást, végső soron az olyan linképítő gyakorlatot, amely voltaképpen a Google-listák megheckelésére irányul.

A kreatív link-építés

Ezért értékelődött fel az úgynevezett kreatív linképítés – mint a komplex honlapoptimalizálás része -, amely a rutinszerűen és mechanikusan alkalmazott módszerek helyett egyedi eljárásokra és kreatív ötletekre támaszkodik. Az általam több év munkájával kifejlesztett metódus lényege, hogy a linkekkel támogatott weboldal számára a külön e célból épített egyedi támogatói webrendszer létrehozására kerül sör.  Ennek a rendszernek a magját tematikusan összehangolt, egyedi fogalmazású szövegeket tartalmazó statikus weboldalak és blogok képezik, perifériái pedig a kulcsszavas linkeket tartalmazó oldalakból és kisebb alrendszerekből épülnek fel. A rendszer egészét igen átgondoltan kialakított linkhálózat fogja egységbe. Az így létrejött, olykor webhelyek százaiból összeálló rendszer sokkal erősebb hatást tud kifejteni a céloldalra, semmint ha különálló oldalakkal és linkekkel dolgoznánk.

Az általam kidolgozott kreatív linképítés sajátossága egyfelől az, hogy egyedi fogalmazású szövegek sokaságával képezek releváns környezetet a kulcsszavas linkek számára, másfelől az, hogy a támogatásba bevont webhelyeket egy önmagát fejlesztő mobil rendszerbe állítom.

Mindez meglehetősen sok pluszmunkával jár – de hosszú távon az eredmények engem igazolnak.

Az Arvisura linképítő módszer

2013 őszétől kezdve, de főleg 2014-ben ezen is túl kellett lépnem. Kifejlesztettem a tartalmi elemek és hivatkozások újszerű összefüggéseire alapozódó, a webjellegek rálényegítését végrehajtó linképítő metódust, amelyet a keleti filozófiából vett szóval Arvisurának neveztem el.

linkepites
Linképítés – kulcsszavak – Google-SEO

Kreatív Arvisura linképítés

Az általam kidolgozott kreatív linképítés lényge: a céloldal támogatására külön webrendszer épül. Az egyes weboldalakon saját fogalmazású egyedi szövegek tartalmazzák a kulcsszavas linkeket, a központi egységekből és perifériákból álló rendszert speciálisan felépülő linkhálózat fogja egységbe. Az így végzett linképítés révén létrejött rendszer hatékony és biztonságos támogatást nyújt a céloldal számára. / Linképítés, linkhálózat, link building, webrendszer, linktámogatás, kulcsszavas link, kreatív, egyedi, szöveg, kreatív szövegírás, komplex keresőoptimalizálás, linkmarketing, keresőbarát weboldal, seo Arvisura. Ez a kreatív metódus a komplex keresőoptimalizálás szerves része, a keresőbarát weblapok létrehozására irányuló tartalomoptimalizációs szempontú honlapoptimalizálás mellett éppen ez biztosítja a kiválasztott weboldal helyezésének javulását a találatok listáján.

seo linképítő mester | Seo link építés marketing | Weboldalakon elhelyezett linkek | Linképítés (URL-Seo) | a honlapoptimalizálás és linképítés szerepe a Google-helyezések javításában |

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .